19 oktober 2014
09:50

Lohärads IF

Referat: Karlbergs BK - Lohärads IF

Söndag morgon och dags för kvartsfinal i Pokalcupen mot Karlbergs BK. Karlberg som gjort ett gruppspel utan att släppa in ett mål skulle bli ett tufft motstånd. Det gick att "ta på" stämningen på läktaren innan match och vi var många föräldrar som förberedde oss på att stötta Grabbarna till framgång (kul med så mycket stöd när vi nästan inte kunde se någon förälder till motståndarlaget). Vi har tidigare haft svårt att göra bra matcher tidigt på morgonen, vi hoppas att det ändrar sig efter idag.

När så domaren blåste i gång matchen tog vi tag i händelserna omedelbart, vi dominerade halvleken spelmässigt med bra press understöd och härlig inställning. 0-1 (10: e minuten) kom efter en snyggt slagen frispark från 30 meter av Max som letar sig in via deras målvakt. 0-2 (18:e minuten) Victor får till en fantastisk träff på en frispark 30 meter från mål som snyggt borrar sig in i krysset. Motståndaren hade egentligen bara en chans i första halvlek, en nick strax utanför Samuels högra stolpe. Halvtidsresultat 0-2

I andra halvlek sjunker vi lite längre tillbaka ner i planen och låter Karlberg ta ett större initiativ utan att de egentligen skapar så mycket chanser, mycket beror på att vi sätter press på bollhållaren när de närmar sig straffområdet. Flera gånger avvärjer Samme deras attacker fint uppbackad av övriga backlinjen och Samuel som tryggt dirigerar i målet. I 28: e minuten får Karlberg en hörna som de efter en tilltrasslad situation lyckas peta in och 1-2 är ett faktum. Strax därefter fixar Zacke en straff för oss som Hampus tyvärr skjuter över, men revanschen kom strax därefter. Hampus vinner boll på ren och skär vilja och driver upp bollen efter högerkanten och slår in den i mitten, efter ett par hopslag så får Ralle bollen och trycker in 1-3. Ett par minuter senare blåser domaren av matchen.

Nu ser vi fram emot semifinalen mot Älvsjö.